Klasik Yatak Odası

Çocuk Odasından Nasıl Daha Fazla Alan Elde Edilir ?

Çocuk odaları, çocuklarınızın içine hayallerini sığdırdıkları, oyunlarını oynadıkları, dinlendikleri ve keyifli zaman geçirdikleri yerler olarak dikkat çekmektedirler.

Fakat çocuk odalarından daha fazla alan elde etmek istiyorsanız mutlaka kullanacağınız eşyaları doğru konumlandırmalısınız. Çocuklar dağınık ve düzensiz oldukları için eşyalarını sürekli oraya buraya atarlar.

Yapacağınız doğru hamleler ve rasyonel seçimlerle çok daha düzenli çocuk odalarına kavuşabileceğiniz gibi aynı zamanda da çocuk odalarınızda daha fazla alan da açabilirsiniz. Çocuklarınızın büyümesi ve odalarının yetmemesi de geniş alanlara ihtiyaç duymalarına etki eden etkenlerdendir.

çocuk odası dekorasyonu 5

Çocuk odalarındaki eşya sayısı arttıkça çocuğunuzun odası giderek daha karmaşık bir hal alacak ve daralacaktır. Çocuğunuzun odasının daha düzenli olmasını çocuğunuza kazandıracağınız iyi davranış özellikleri ile sağlayacağınız gibi yapacağınız doğru yer paylaşımları ile de sonuçlandırabilirsiniz.

Çocuğunuzun odasında kullanılacak mobilya tasarımlarında daha kullanışlı ve işlevsel yönü daha güçlü olanları kullanmalısınız. Bu şekilde eşyalar için daha fazla depolama alanı bulurken mobilya açısından da yerden tasarruf sağlayacaksınız.

Çocuğunuzun isteklerine ve zevklerine göre yapacağınız mobilya seçimleri çok önemlidir.

Odasının kendi isteklerine göre düzenlendiğini gören çocuklarda odasını düzenli tutma algısı kendiliğinden oluşacaktır. Çocuğunuzun fikirlerinin olduğu bir oda dekorasyonunu minik yavrunuz daha kolay benimseyecek ve daha düzenli ve tertipli tutmak için elinden geleni yapacaktır.

en-güzel-çocuk-odası-dekorasyonu

Çocuğunuzun ihtiyaçlarını ve zevklerini dikkate alarak yapacağınız mobilya seçimleri ile ortaya çok daha mükemmel sonuçlar çıkarabileceksiniz.

Çocuğunuzun alanında daha fazla depolama alanı oluşturmak için bol çekmeceli ve raflı tasarımlara ağırlık vermelisiniz.

Çocuğunuzun eşyalarının etrafa saçılıp dağılmasından bıktıysanız, özellikle dolap ve komodin modellerinde daha fonksiyonel özelliklere sahip olan tasarımlara ağırlık vermelisiniz.

Ahşap olan bu tasarımlar ile yapacağınız dekorasyonların işlevsel boyutları yüksek olduğu için çocuklarınızın ve sizin hayatlarınızı kolaylaştıracak ve aynı zamanda eşyaların daha düzenli durmasını sağlayacaktır.

Oyuncakları kutulara koymalısınız.

Çocuğunuz küçük yaşlarda ise oyuncaklarını toplamak için kutuları kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem görüntü kirliliğinin önüne geçersiniz hem de oyuncakların bir arada durmasını sağlayabilirsiniz. Oyuncakları depolamak için kutular en iyi seçeneklerden biridir.

Oyuncakların boyutlarına göre çeşitli renk ve boyutlardaki kutuları kullanabilirsiniz. Kutular değişik özelliklerde yapılabilmektedirler. Kapaklı ya da kapaksız oyuncak kutuları ile daha efektif sonuçlar almanız mümkündür. Bu kutulara yerleştirdiğiniz oyuncakları raflara koyarak daha düzenli dekorlar elde edebilirsiniz.

Duvarlarda rafları kullanmalısınız ve yerden tasarruf etmelisiniz.

Raf modelleri ile çocuklarınızın odalarını daha da verimli hale getirebilirsiniz. Hem dekoratif hem de inovatif olan raf modelleri ile dekorasyonlarınız çok daha fonksiyonel boyuta taşınacak ve böylece daha çok alan bulabileceksiniz.

Ahşaptan yapılan bu raf tasarımları ile çocuklarınızın odalarını daha farklı bir yere dönüştürebileceksiniz. Çocuklarınızın kitaplarını ya da biblo türü eşyalarını bu raflara yerleştirerek çok daha fazla efektif şekilde bu mobilya tasarımlarından faydalanabilirsiniz.

Geniş hacimli dolap modelleri ile çocuklarınızın odasını daha etkili bir şekilde kullanın.

Yapacağınız dolap seçimleriyle de çocuklarınızın eşyalarını daha rahat bir şekilde dolaplara yerleştirebileceksiniz. Bu dolap modelleri her açıdan çocuğunuzun odasındaki dağınık ve karmaşık görüntüyü büyük ölçüde azaltacaktır.

cocuk-odasi-dekorasyonu-4--magazin-yeri-magazin-moda-kadin--206599

Çocuğunuzun odasına yerleştireceğiniz ahşap dolap tasarımı özellikle dayanıklılığı ve sağlamlığı ile sizleri büyüleyecektir. Birçok rafı bulunan bu dolap modelleri ile çocuğunuzun odasında fark yaratmanız mümkündür.

Kapaklı olan dolapları tercih ederek çok daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Kapaklı dolaplar sayesinde çocuklarınızın görünmesini istemediğiniz eşyalarını kolayca kamufle edebilirsiniz.

Renklerin dünyasıyla çocuklarınıza odalarını sevdirebilirsiniz.

Çocuğunuzun odasında renklerin dilini kullanarak da ortaya daha hoş sonuçlar çıkarabilirsiniz. Rengarenk bir çocuk odası oluşturarak çocuğunuzun daha enerjik ve pozitif hissetmesini sağlayabilirsiniz. Renklerin çocuğunuzun odasında oluşturacağı etki ile daha güzel sonuçlar alanız mümkündür.

Yorum Yazın

altı + 3 =